fbpx

BEELDENDE VERDIEPINGSDAG BEZIELDE COLLAGES

 

Deze verdiepingsdag verrijk je je zelfinzicht doordat je vanuit een andere ingang dan het denken onderzoekt wat er in je binnenwereld gaande is. Al tekenend of schilderend, al creërend spreek je dieper gelegen onbewuste delen in jezelf aan, wat je verbindt met je gevoelswereld. Dat zorgt  voor verrassende inzichten en een bredere kijk op jezelf.
Deze dag ga je met jezelf in gesprek door middel van het door jou gemaakte beeld.

Deze dag ervaar je hoe ontspannen, verstillend en inzichtelijk het is om beeldend bezig te zijn.

 

Verdieping in jezelf door het maken van bezielde collages

Deze beeldende dag zoek je de verdieping op door verschillende kleine collages te maken. Je bladert door tijdschriften op zoek naar afbeeldingen die je raken en waarvan je meer voelt dan denkt dat je deze wilt bewaren.

Door dit proces van bladeren, kijken, voelen en kiezen verbind jij je steeds weer met je innerlijke wereld. Maak je contact met delen van jezelf die in het dagelijkse leven niet aan bod komen, maar die wel in je aanwezig zijn op een dieper en onbewust niveau.

 

Jouw beeldenreservoir is jouw persoonlijke databank van beelden

Je maakt contact met je eigen beeldenreservoir. Afbeeldingen die je in de tijdschriften ziet kunnen je raken omdat ze, ergens op een diepere laag, connecten met beelden uit jouw persoonlijke databank van beelden. Deze heeft zich gevuld gedurende je leven door alles wat je hebt gezien, meegemaakt, gevoeld en gedacht. Ook jouw overtuigingen, oordelen, aannames en hoe je in het leven staat maken dat je een bepaald beeld van iets hebt.

 

Je maakt een nieuw en  bezield eigen beeld

Door het maken van collages doe je niets anders dan het combineren van al bestaande afbeeldingen tot een nieuw en heel persoonlijk beeld. Vervolgens dient zich de vraag aan wat deze collage je nu wil vertellen en kun je jouw nieuw ontstane beeld gaan ‘lezen’.

 

Een bredere en completere kijk op jezelf

Dit kan verrassend nieuwe inzichten brengen, wat maakt dat je jezelf in een ander licht gaat zien. Jouw bevindingen van deze dag zorgen ervoor dat je een vollediger (HEEL) BEELD krijgt van jezelf door informatie vanuit dieper gelegen lagen en onontgonnen gebieden in jezelf.

 

 

Iedereen kan het

Iedereen kan het! Je hebt geen ervaring nodig, alleen maar een open houding.
Je begint met een wit karton, een aantal tijdschriften, lijm en een schaar.
Je begint ook met stil te worden en je helemaal af te stemmen op jezelf. Luister naar je gevoel, meer dan naar je gedachten, als je de tijdschriften doorbladert.
Je spreekt innerlijk de intentie uit dat jij vandaag de voor jou juiste afbeeldingen tegen zult komen.
En dan laat je verder jouw handen het werk doen.

 

Lees je eigen beeld door erover te schrijven

Om je eigen collages te duiden maak je gebruik van een schrijfopdracht. Daarna is er ruimte om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Wat nieuwe input en mogelijk weer andere inzichten oplevert.
Ter afsluiting delen we de belangrijkste inzichten met elkaar in de vorm van een zin, gedicht of kort verhaal.

WANNEER:

Nog niet bekend

VOOR WIE:

Voor jou als je zelf wilt ervaren hoe het werken met beelden zorgt voor meer zelfinzicht.

Voor jou als je merkt dat je vast zit in denkpatronen, werk, relatie of anderszins het gevoel hebt dat je dreigt vast te lopen.

Voor jou als je een andere ingang wilt vinden om met jezelf in gesprek te komen.

Voor jou als je moeite hebt om uit je hoofd en denken te komen en het lastig vindt om met je aandacht naar binnen te gaan.

Voor jou als je nieuwsgierig bent naar onontdekte delen in jezelf.

DEELNEMERS:

Minimaal 2 – maximaal 6

LOCATIE:

Nog niet bekend

TIJD:

Van 10.00 tot 17.00 uur.  

INVESTERING:

€ 147.- inclusief alle materialen waaronder een diversiteit aan afbeeldingen en glossy’s, koffie/thee met iets lekkers erbij en een overheerlijke gezonde lunch. 

ZAKELIJK:

Zakelijk belangstelling om deze dag op locatie en/of in uw bedrijf te organiseren? Deze dag als verdieping of aanvulling opnemen in uw eigen aanbod of traject?

Neem vrijblijvend contact op via de knop hieronder.

Ik ben tekentaaldeskundige en expert beeldend werken. In mijn praktijk HEELBEELD maak ik werk van ontspanning, bewustwording en zelfbeeld.

Bij Heelbeeld begeleid ik vrouwen die vast lopen in hun persoonlijke ontwikkeling omdat ze altijd gericht zijn op de ander waardoor ze zichzelf in meer of mindere mate zijn kwijt geraakt. Ik help ze door ze te laten onderzoeken wat er werkelijk van binnen allemaal aan de hand is. Door ze te laten tekenen, kleuren, schilderen, collages te laten maken of door te boetseren worden ze hun eigen detective wat betreft het speuren naar gedachten, overtuigingen, gevoelens, aannames, blinde vlekken en pijnpunten.

Pin It on Pinterest