fbpx

BEELDENDE VERDIEPINGSDAG SUBPERSONEN

 

Deze verdiepingsdag verrijk je je zelfinzicht doordat je vanuit een andere ingang dan het denken onderzoekt wat er in je binnenwereld gaande is. Al tekenend of schilderend, al creërend spreek je dieper gelegen onbewuste delen in jezelf aan, wat je verbindt met je gevoelswereld. Dat zorgt  voor verrassende inzichten en een bredere kijk op jezelf.
Deze dag ga je met jezelf in gesprek door middel van het door jou gemaakte beeld.

Deze dag ervaar je hoe ontspannen en verstillend het is om beeldend bezig te zijn.

 

Verdieping door zelfonderzoek

Deze beeldende dag zoek je de verdieping op door je te verbinden met alle levensfases van de mens.

Dat doe je door je hier op af te stemmen, je te herinneren, comtact te maken met de verschillende periodes. Elke periode kun je verbeelden. Denk aan de baby, de peuter, de puber en zo meer.

Door deze subpersonen innerlijk te verbeelden en in beeld te brengen maak je er contact mee. Door te ‘lezen’ wat de tekentaal over jouw schildering vertelt, kom je met ze in gesprek. Geef je ze een stem.

Wat zeggen ze?

Dat is het zelfonderzoek van vandaag.

 

Jouw beeldenreservoir is jouw persoonlijke databank van beelden

Je maakt contact met je eigen beeldenreservoir. Alles wat je meemaakt wordt opgeslagen in beelden. We worden allemaal geboren als beelddenker. En juist jouw innerlijke beelden geven inzicht in hoe je iets ervaart, of ervaren hebt, wat je heeft gevormd tot wie je nu bent en hoe je denkt en doet.

Door vandaag je subpersonen in beeld te brengen, breng je iets van die innerlijke beelden naar buiten. En maak je iets van je innerlijke en onbewuste wereld zichtbaar.

 

Geef al deze aspecten van jezelf een stem

Door al jouw subpersonen te doorvoelen en een stem te geven, krijg je inzicht in hoe zij een rol spelen in jouw leven.  Leer je wie zich nog kan ontwikkelen zodat deze kan bijdragen in de door jou gewenste verandering of groei.

 

 Een completer mens

Het inzicht in welke rol iedere subpersoon inneemt in je leven van vandaag en de ontwikkeling naar het erkennen, waarderen en inzetten van elk subpersoon, maakt je een completer mens. Dit geeft je een grote mate van zelfkennis die je in iedere situatie voordeel kan opleveren. Omdat je je ervan bewust bent welk deel van jou je op dat moment blokkeert en welk ander deel van jou je hierbij kan helpen.

Jouw bevindingen van deze dag zorgen ervoor dat je een vollediger (HEEL) BEELD krijgt van jezelf door informatie vanuit dieper gelegen lagen en onontgonnen gebieden in jezelf.

 

 Iedereen kan het

Iedereen kan het! Je hebt geen ervaring nodig.
Je werkt met kleurpotlood en ecoline en werkt steeds aftastend in wat er wil komen.

Het gaat er niet om dat je een mooi werk maakt; het gaat erom dat je iets van je innerlijke beelden naar buiten brengt. Zodat je daarmee in gesprek kunt gaan.

Je begint ook met stil te worden en je helemaal af te stemmen op jezelf. Luister naar je gevoel, meer dan naar je gedachten.
Je spreekt innerlijk de intentie uit dat je voor vandaag het juiste op papier zult brengen.
En dan laat je verder jouw handen het werk doen.

 

Lees je eigen beeld door erover te schrijven

Om je eigen verbeelding te duiden ga je erover schrijven. Daarna is er ruimte om, in kleine groepen, hierover in gesprek te gaan. Wat nieuwe input en mogelijk weer andere inzichten oplevert.
Ter afsluiting delen we de belangrijkste inzichten met elkaar.

WANNEER:

Nog niet bekend

VOOR WIE:

Voor jou als je zelf wilt ervaren hoe het werken met beelden zorgt voor meer zelfinzicht.

Voor jou als je merkt dat je vast zit in denkpatronen, werk, relatie of anderszins het gevoel hebt dat je dreigt vast te lopen.

Voor jou als je een andere ingang wilt vinden om met jezelf in gesprek te komen.

Voor jou als je moeite hebt om uit je hoofd en denken te komen en het lastig vindt om met je aandacht naar binnen te gaan.

Voor jou als je nieuwsgierig bent naar onontdekte delen in jezelf.

DEELNEMERS:

Minimaal 2 – maximaal 6

LOCATIE:

Nog niet bekend

TIJD:

Van 10.00 tot 17.00 uur.  

INVESTERING:

€ 147.- inclusief alle materialen, koffie/thee met iets lekkers erbij en een overheerlijke gezonde lunch. 

ZAKELIJK:

Zakelijk belangstelling om deze dag op locatie en/of in uw bedrijf te organiseren? Deze dag als verdieping of aanvulling opnemen in uw eigen aanbod of traject?

Neem vrijblijvend contact op via de knop hieronder.

Ik ben tekentaaldeskundige en expert beeldend werken. In mijn praktijk HEELBEELD maak ik werk van ontspanning, bewustwording en zelfbeeld.

Bij Heelbeeld begeleid ik vrouwen die vast lopen in hun persoonlijke ontwikkeling omdat ze altijd gericht zijn op de ander waardoor ze zichzelf in meer of mindere mate zijn kwijt geraakt. Ik help ze door ze te laten onderzoeken wat er werkelijk van binnen allemaal aan de hand is. Door ze te laten tekenen, kleuren, schilderen, collages te laten maken of door te boetseren worden ze hun eigen detective wat betreft het speuren naar gedachten, overtuigingen, gevoelens, aannames, blinde vlekken en pijnpunten.

Pin It on Pinterest