fbpx

DOOR WELKE BRIL KIJK JIJ?

Ook jij draagt een bril. De bril waarmee je de wereld, je leven, de ander en jezelf bekijkt.
Door welke bril kijk jij?

WORD JE BEWUST VAN JOUW BRIL

Bij Heelbeeld gebruik ik met name het beeldend werken als methode om jou bewust te maken van deze bril. Omdat deze bril bepaalt hoe jij denkt, je voelt en gedraagt. En omdat je zelf vaak niet eens bewust bent van het feit dat je door deze bril de wereld in kijkt en van de enorme impact die deze heeft op jou als persoon en op je leven in het algemeen.

Jij hebt blinde vlekken.
Jij hebt overtuigingen.
Jij hebt oordelen.
Jij doet aannames.
Jij hebt angsten.
Allen bepalen ze de ‘kleur’ van de bril waardoor je kijkt.

ZIJN JE BRILLENGLAZEN SCHOON?

Als de glazen van jouw bril helder en schoon zijn, dan heb je een realistische kijk op de wereld, op anderen en op jezelf. Dan heb je een zelfbeeld wat klopt. Dan heb je zelfvertrouwen en weet je wie je bent en wat je waard bent. Dan weet je wat je wilt. Dan ben je trots op en tevreden met jezelf.

Zijn de glazen van jouw bril dusdanig beschadigd of beslagen dat je er niet goed door heen kunt kijken, dan zie je niet veel. Dan mis je veel van het moois wat het leven te bieden heeft. Dan zijn er heel veel dingen die niet bij je binnen kunnen komen.
Dan heb je ook geen duidelijk beeld van jezelf, van wie je nu eigenlijk bent, wat jouw talenten zijn en waar je naar toe wil in het leven.

GEKLEURDE GLAZEN IN JE BRIL

Altijd zijn jouw brillenglazen gekleurd.
Gekleurd door de ervaringen die je hebt opgedaan in je leven.
Gekleurd door je opvoeding.
Gekleurd door pijn en verdriet.
Gekleurd door opmerkingen die tegen je zijn gemaakt.
Gekleurd door alles wat er niet mocht zijn.
Gekleurd door het verhaal wat jij jezelf vertelt. Het verhaal wat je gelooft. Het verhaal waarvan je gelooft dat het waar is wie jij bent.

Maar dit allemaal bekijk je door jouw bril. Je ziet dus niet de waarheid. Alleen maar jouw waarheid.

TIJD VOOR EEN BRILLENDOEKJE!

Bij Heelbeeld help ik jou je bril schoon te maken. Dat is een proces van steeds een beetje meer zicht krijgen. Zicht op hoe jij nu bent en hoe je denkt. Zicht op wat jouw dromen en verlangens zijn. Je talenten, wat je goed kunt. Zich op waar je kunt groeien. Zicht op onwaarheden in je verhaal. Zicht op je gevoelens.

Gevoelens die vaak zijn weggeduwd omdat ze pijnlijk of ongemakkelijk waren. Waarmee je een deel van jouw werkelijke verhaal negeert. Deze gevoelens niet langer negeren, toelaten, erkennen en voelen is als een wonderdoekje voor jouw brillenglazen. Het geeft heel veel helderheid. Jij krijgt goed zicht. Zicht op alle kleuren die jij werkelijk bent en waarmee je zelf de regenboog kleurt.
Jij bepaalt.

En niet die gekleurde brillenglazen. Die leer je (h)erkennen en schoonpoetsen.

Bij Heelbeeld maak ik werk van jouw ontspanning, bewustwording en zelfbeeld door middel van beeldend werken, on- & offline. Als je dit blog waardevol vindt help me dan mee om dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dat kan gemakkelijk via de knoppen onder de blogafbeelding bovenaan.
Ook vind ik het altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Warme kleurengroet, Karen

Misschien vind je dit ook interessant:

Blog Deel 9 Antwoorden in je binnenwereld

FBcommunity DE KUNST VAN BEWUST LEVEN

Gratis Webinar Teken Voor Je Rust

Pin It on Pinterest