Wat de laatste maanden vaak in mijn gedachten is, is dat ik echt iederéén een sabbatical gun. Wat is het goed om eens afstand te nemen van alles en het maar te laten zijn. Om zelf gewoon maar te zijn, zonder druk, zonder moeten, zonder wat dan ook. En ik heb gemerkt dat, als ik niets moet, ik toch van alles ga doen!

Een mens zit raar in elkaar niet? Of misschien zit alleen ik raar in elkaar (knipoog)….?

Ja ik heb mezelf zelfs op mijn vingers getikt dat ik niet zoveel moest doen, niet zo druk moest zijn, moest stoppen met al die ideeën en gedachten. Ik had tenslotte een héél jaar vrij! Wat doe je dan allemaal zul je misschien denken? Nou, opruimen, schoonmaken, nadenken, doemdenken, stildedagen, mijn eigen offline-challange, dromen, met vriend(inn)en afspreken enz…. en dat doet er eigenlijk ook niet toe. Wat ik maar wil zeggen is dat een mens van nature blijkbaar veel moeite heeft met niks doen, in ieder geval had ik dat in het begin. Vermoeid maar toch onrustig. Zeker als je uit een drukke tijd komt is het afkicken.

Uieindelijk kwam de rust en het genieten van de vrijheid. En dat is nu precies wat ik jou óók gun!

Ook al is het niet een heel jaar wat je vrij kunt nemen, geen half jaar of geen maand. Wat is er wèl mogelijk om af en toe eens afstand te nemen van wat je bezig houdt en waarmee je bezig bent? Afstand nemen van het leven waardoor je in beslag wordt genomen. Dan kun je op een andere manier ernaar kijken, wat je nieuwe inzichten kan geven, waardoor je tot andere (of juist geen) actie overgaat dan als je er middenin blijft zitten. Dit is voor mij het meest waardevolle van mijn sabbatical.

Het afstand nemen, van wat je nu in beslag neemt, zou al kunnen vanaf je luie stoel! Of heb je die niet? Dan wordt het hoog tijd om die aan te schaffen nietwaar? Vanuit die stoel lekker mijmeren en dagdromen over mooie betekenisvolle relaties, over dingen die je goed doen, over wat je echt belangrijk vindt, om te voelen of alles nog klopt in je leven of dat er misschien iets niet meer voegt, om te relaxen, om je hoofd tot rust te brengen, om je lichaam te laten herstellen…….

Vanuit mijn luie stoel (eigenlijk een hele ongemakkelijke bank in de huiskamer, maar goed een mens mag nog iets te wensen hebben toch?) mijmer ik een eindje weg……ook over Heelbeeld. Wat wil ik hiermee?

Ondertussen realiseer ik me heel goed dat mijn sabbatical van één jaar al zo’n beetje voor de helft voorbij is. Dit betekent ook dat ik de andere helft nog te gaan heb hahaha. Het glas is half vol!

En ja, ik kan al melden dat er van alles kriebelt in mijn binnenste en wel zo dat het mijn hartje vult met verwachting en opwinding!

Verder verklap ik nog niets. Ik ga rustig verder broeden…..(sorry, je zult nog even geduld moeten hebben)

 

Zoals ik in het vorige blog schreef is een sabbatical een mooie gelegenheid om eens flink op te ruimen en los te laten. Dat heb ik dan ook gedaan.

Ook keuzes dienen zich dan aan, wat voelt nog steeds goed en wat zou anders kunnen. Een knoop die ik alvast heb doorgehakt is dat ik ga stoppen met de materiaalverkoop. Vandaar dat de materialen in de SALE zijn met maar liefst 35% korting! (Alleen via de website te koop)

Lekker zittend in je luie stoel kun je eens een kijkje nemen of er iets voor je bij zit. Een cadeau voor jezelf of voor iemand anders.

Wat ik jou wens is……zovéél, waar zal ik beginnen? Ik wens je een heerlijke zomer, een vakantie die je mooie herinneringen brengt, dat je fijne mensen om je heen hebt met wie je lief, leed en lol kunt delen, ik wens dat je je kunt verwonderen over kleine dingen, het mooie van de natuur ziet, af en toe stil staat bij wie je bent, wat je wilt en kunt, wat je verlangt, ik wens dat je net zo goed voor jezelf zorgt als dat je dat voor je allerliefste doet!

Warme kleurengroet,

Karen

PS Ik ben benieuwd of jij wel eens afstand neemt van je leven, hier beschouwend naar kijkt? Hoe en wanneer doe je dat? Wanneer kan jij alles even los laten en ontspannen overpeinzen?

Laat gerust een reactie hieronder achter.