fbpx

YOUR COMFORTZONE WILL KILL YOU – DEEL 1

Hoe comfortabel is jouw comfortzone eigenlijk?

Ons hele menselijke systeem, aangestuurd door de hersenen, blijft graag in de comfortzone van het bekende en veilige. Onbewust filteren je hersenen informatie met als doel je veilig te houden. Verandert er iets, wordt er gerammeld aan dit zorgvuldig opgebouwde kader, dan roept dat (op z’n minst) ongemak op.

De manier waarop je hersenen informatie filteren en kiezen wat van deze input er wat daarvan door gaat naar je bewustzijn, heeft zich al lang geleden gevormd. Toen had je het nodig. Maar datzelfde filter werkt nu vaak niet meer vóór je maar tegen je! Je komt niet vooruit wanneer je altijd in hetzelfde rondje denkt en doet.

 

ALS JE DOET WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG

Wat vroeger misschien goed voor je was, kan dat nu juist niet zijn. Your comfortzone will kill you.

Ik geloof dat een mens van nature groeit en ontwikkelt. Jouw comfortzone belemmert dat. Jouw groei ligt namelijk daarbuiten!

Tekenen, schilderen en alle creatieve vormen van zelfexpressie zijn hele toegankelijke manieren om de grenzen van je comfortzone op te zoeken. En om stappen erbuiten te zetten. Door aandachtig bij dit proces aanwezig te zijn merk je op welke gedachten en gevoelens het in je oproept. Gedachten, overtuigingen en de manier waarop jij naar iets kijkt en hoe je iets ervaart.  Dat roept ongemak en mogelijk angst op. Maar ook ervaar je dat er iets nieuws kan ontstaan wat inzicht geeft. Wat weer een stimulans is en vertrouwen geeft om te onderzoeken wat er nog meer is buiten die comfortzone waardoor deze zich stretcht. Heb je eenmaal ervaren wat het je oplevert om buiten die comfortzone te kijken, dan zal dit proces zich steeds herhalen. Dat noem ik persoonlijke ontwikkeling.

Bij Heelbeeld zetten we creativiteit en Human Design in als tools voor gevoelige vrouwen om tot ontspanning, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling te komen. Het is emotional selfcare for creative souls. On- & offline.

Als je dit blog waardevol vindt help me dan mee om dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dat kan gemakkelijk via de knoppen onder de blogafbeelding bovenaan.
Ook vind ik het altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Warme kleurengroet, Karen

Misschien vind je dit ook interessant:

NIEUW! RUST IN HET OOG VAN DE ORKAAN

FBcommunity DE KUNST VAN BEWUST LEVEN

Wat er bij Heelbeeld online te doen is: bekijk hier hier

Pin It on Pinterest