fbpx

IN WEERSTAND ZIT GOUD

Hoezo, denk je misschien?
Weerstand is een ongemakkelijk gevoel. Innerlijk verzet je je tegen iets. Je wilt het niet….
Waarbij en wanneer ervaar jij weerstand?

Weerstand triggert bepaalde gedachten en emoties en roept zelfs fysieke reacties op.
We kunnen er dus niet om heen dat weerstand de kop op steekt. Maar waar komt die weerstand vandaan?

WAAR WEERSTAND VANDAAN KOMT

Vaak heeft het te maken met een verandering. Verandering betekent dat je het voor jou bekende en vertrouwde moet achterlaten. En dat gaat meestal niet vanzelf.

Dat is een proces wat tijd kost. Hoevéél tijd en hoe soepel het proces verloopt heeft te maken met de verandering an sich en hoeveel impact deze op je heeft.

FASES VAN WEERSTAND 

Tijdens dit proces zal de weerstand gaandeweg veranderen omdat je in gaat zien dat je niet kunt ontkomen aan de verandering. Daarna kun je in een fase van verwarring komen. Het ‘oude’ is al voorbij terwijl het ‘nieuwe’, de verandering, nog niet voltooid is. In deze fase spelen negatieve gevoelens als verdriet, boosheid, angst en onzekerheid.
Daarna zet je steeds weer stappen naar een nieuw begin en krijgt de verandering vorm. In deze fase van het proces wen je aan de nieuwe situatie en krijg je er steeds meer vertrouwen in.

WEERSTAND EN BEELDEND WERKEN

Tijdens het beeldend werken aan je persoonlijke ontwikkeling kom je weerstand tegen. Je wilt meer inzicht in jezelf en hoe jij in deze complexe tijd kunt leven zonder jezelf kwijt te raken. Door steeds weer iets van jezelf, je leven, je gevoel of een herinnering in beeld te brengen maak je contact met de diepere lagen in jezelf. Daar zit meestal van alles weggestopt omdat het onaangenaam was, bijvoorbeeld wat iemand zei, je ervaren hebt of iets wat je zelf hebt gedaan. De weerstand ‘vertelt’ je dat het spannend is om hier het licht op te laten schijnen en out in the open te brengen.

DE SHIT EN HET GOUD

Maarrrrrr…………dáár zit juist jouw goud!

Daar zitten de inzichten die maken dat jij een HEEL, volledig en realistisch BEELD van jezelf krijgt. Wie jij bent met al je shit en al je goud.

Kijk jij wel eens verder dan je neus lang is en onderzoek je wat er achter deze weerstand zit? Waar deze vandaan komt?

 Bij Heelbeeld maak ik werk van jouw ontspanning, bewustwording en zelfbeeld door middel van beeldend werken, on- & offline. Als je dit blog waardevol vindt help me dan mee om dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dat kan gemakkelijk via de knoppen onder de blogafbeelding bovenaan.
Ook vind ik het altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Warme kleurengroet, Karen

Misschien vind je dit ook interessant:

Enquête Help je mij inzicht krijgen in wat jij nodig hebt zodat ik dit kan verwerken in mijn (nieuw te ontwikkelen) aanbod?

Blog Deel 9 Antwoorden in je binnenwereld

FBcommunity DE KUNST VAN BEWUST LEVEN

Gratis Webinar Teken Voor Je Rust

Pin It on Pinterest