fbpx

MISLUKKINGEN BESTAAN NIET, UITDAGINGEN WEL

Het valt me altijd op welke gedachten er opkomen als ik aan het tekenen of kleuren ben. Ik merk dat bij mijn klanten ook.
Enerzijds komt je hoofd tot rust en die stroom aan gedachten wordt kalmer en kalmer. Dit gebeurt met name als je aan het kleuren bent.
Anderzijds laat de aard van het beestje zich gelden als je tekent. Hiermee bedoel ik de bril waardoor men kijkt die je denken kleurt. Opmerkingen die vaak, zonder na te denken, gezegd worden waardoor er een overtuiging of oordeel duidelijk wordt.
“Dit slaat nergens op”.
“Ik kan het niet.”
“Het wordt niet mooi.”
“Jouw tekening is veel mooier.”

HOE JE KIJKT

Het geeft aan hoe je iets bekijkt en ervaart.
Zie je iets als een mislukking of als een uitdaging.
Zie je iets als falen of als een leerproces….

VASTZITTEN IN DE GROEF VAN DE LP

REPEAT REPEAT REPEAT

Het zijn vaak opmerkingen die steeds wéér gezegd worden. En worden ze niet hardop uitgesproken, dan worden ze innerlijk talloze malen gedacht. Steeds weer in herhaling vallend alsof je blijft hangen in de groef van een LP.
Het is onderdeel van die gekleurde bril waardoor men de wereld en zichzelf bekijkt en ervaart.

Heel mooi vind ik het dat veel van mijn klanten zich hier bewust van worden. Het mooiste wat een deelnemer hierover zei was:

“Mislukkingen bestaan niet, uitdagingen wel. Dat is de grootste les die ik tot nu toe van Karen heb geleerd.
Veel opmerkingen zijn niet alleen toe te passen in het tekenen, maar ook in het leven. Heelbeeld is een plaats waar je tot jezelf kunt komen en jezelf mag zijn.”

Hier teken ik voor!

 

Heelbeeld is creativiteit voor vrouwen, als tool tot ontspanning, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Het is emotional selfcare for creative souls. On- & offline.

Als je dit blog waardevol vindt help me dan mee om dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dat kan gemakkelijk via de knoppen onder de blogafbeelding bovenaan.
Ook vind ik het altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Warme kleurengroet, Karen

Misschien vind je dit ook interessant:

FBcommunity DE KUNST VAN BEWUST LEVEN

SLOW DOWN RETREAT: bekijk hier deze heerlijke 3-daagse

Pin It on Pinterest