fbpx

Human Design + Tekentaal = 1 + 1 = 3

​Wat ik bij klanten opmerk wanneer we met Human Design (en Tekentaal) aan de slag gaan is dat het heel verwarrend kan zijn. Ook ik vond mijn Human Design in het begin lastig. Ik zat vast in mijn hoofd wat zich af vroeg ‘ja maar hoe dan?’ Ik vroeg me af hoe het precies vóór mij kon werken en wat ik daarvoor moest doen, om er gaandeweg achter te komen dat ik dichter bij mezelf zou komen als ik meer zou (los)laten…

Human Design is mechanisch, tekentaal is verbonden met de gevoelswereld

Human Design is iets mechanisch, zoals Ra dat zegt. De werking van de energie komt voort uit de stand van de planten op het moment van je geboorte en (ongeveer) 3 maanden daarvoor. Maar ook de invloed van neutrino’s, ultra kleine deeltjes die, vanuit de ruimte, door ons en alles heen bewegen en die ons ook beïnvloeden. Dat is iets wat we vaak niet kennen en herkennen, dat dit (in ons) gebeurt. Wat we doorgaans wel opmerken zijn onze emoties, gevoelens en gedachten. Als het goed is merken we op wat dit teweeg brengt in ons lichaam en zijn we ons bewust van het gedrag, van dat wat we doen als we bepaalde dingen voelen en ervaren. Vaak willen we weg van nare gevoelens en komt de zak chips en Netflix tevoorschijn. Of we willen ons blijven wentelen in de gelukzaligheid of verliefdheid omdat dit die heerlijke stofjes aanmaakt in ons brein wat dat verslavende fijne gevoel geeft.

Human Design laat zien waar je van jezelf bent afgedwaald

Ik zie twee dingen hier, die ik bij mezelf maar ook bij een aantal van mijn klanten herken. Enerzijds is er jij, de authentieke mens, dat wat Human Design je laat zien. Anderzijds is er de ‘beschadigde’ en aangepaste mens, die zichzelf en de wereld door deze bril bekijkt en ervaart.

Het is uiteraard logisch dat je van je natuurlijke zelf (je Human Design) verwijderd raakt als je iets mee maakt wat een dusdanige impact op je had dat je het een blauwe plek kunt noemen, een trauma of iets er tussenin. Hierdoor ontwikkel je overlevingsmechanismen om jezelf te beschermen, waardoor er laagjes om je pure zelf (jouw HD) heen komen te liggen. Trauma is datgene wat een enorme impact op je heeft gehad en wat je (emotioneel) nooit helemaal goed verwerkt hebt. Dat kán een heftige gebeurtenis zijn, maar ook een opmerking die richting jou werd gemaakt die insloeg als een bom of langdurige blootstelling aan een omgeving waarbij niet in jouw (emotionele) behoeften werd voorzien. Zo lopen we allemaal blauwe plekken  van ‘grote en kleine aard’ op gedurende ons leven.

Van blauwe plek tot aan trauma, het maakt niet uit hoe lang geleden het ontstond

Wanneer je dit nooit goed verwerkt maakt het niet uit hoe lang geleden het plaats vond, dan zul je ook in het nu reageren vanuit deze beschadiging, vanuit die blauwe plek. Die zit er al en doet alleen pijn als iemand eraan komt, als je op dat gebied geraakt wordt. Merk jij dat je buitensporig heftig reageert op een bepaald persoon of op iets wat gezegd wordt, op een mening bijvoorbeeld, dan kan hierdoor jouw blauwe plek geraakt worden en kan het zijn dat je over emotioneel reageert vanuit jouw beschadiging.

Terug naar Human Design. Eigenlijk kun je dit zien als een handleiding die je kan helpen de weg terug naar jezelf te vinden. Niets voor niets wordt steeds benadrukt dat je dit voor jezelf dient te onderzoeken. Neem niets voor waarheid aan. Onderzoek! Het is een onderzoek van je binnenwereld waarbij je vanzelfsprekend ook je blauwe plekken tegen komt, waarbij je wordt uitgenodigd om ze te helen zodat je meer en meer jezelf wordt. Hier zit vaak de verwarring, omdat men het eigen Human Design niet (meer) herkent, zichzelf er niet in herkent omdat er zich zoveel lagen (aanpassing, bescherming, coping) omheen hebben gewikkeld.

Waarom zou je (weer) meer jezelf willen worden?

Nou, bijvoorbeeld omdat het nu niet stroomt in je leven, je werk of relaties. Omdat je iets mist, je geen idee meer hebt wie je bent of wat je wilt, je tevreden en blij met jezelf wilt zijn. Omdat je iets wilt betekenen, de zin van jouw leven wilt onderzoeken. Niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw liefsten of voor de wereld. We hebben allemaal een uniek design, een unieke bijdrage. En als het goed gaat met jou, dan kun je werkelijk bijdragen aan wat je ook maar wilt, van  betekenis zijn, zonder hierdoor leeg te lopen.

Als je denken iets bagatelliseert is dat ter zelfbescherming

Zoals ik al schreef halen alle heftige gebeurtenissen je weg bij jezelf. Wanneer je voorbij het wellicht bagatelliserende denken (och, het valt allemaal we mee) durft te gaan, wanneer je écht gaat voelen, dan ontdek je wat er nog niet heel is in jezelf. Dan ontdek je jouw blauwe plekken. Jouw trauma-reacties. Je wordt je bewust van je binnenwereld. En dit is een enorm verrijkend proces waarbij je jezelf pas echt goed leert kennen en begrijpen waarom je denkt wat je denkt, voet wat je voelt en doet wat je doet.

De wereld waarin we leven is er een van opgestapelde trauma-reacties

De wereld zoals ik deze bezie is een wereld van opgestapeld trauma. Iedereen reageert vanuit zijn of haar blauwe plekken. Blauwe plekken naar aanleiding van eigen ervaringen, van overgeërfde blauwe plekken en/of vanuit collectieve blauwe plekken. Er is dus nog heel wat te helen. Alles begint bij jezelf. Dat is wat jij en ik kunnen doen. Onze eigen verantwoordelijkheid hierin nemen.

Dit is ook precies waarom ik het altijd heb over die binnenwereld, over het zelfonderzoek. Dat is zo waardevol! Niet alleen voor jou en mij, maar indirect ook voor de wereld!

Human Design + Tekentaal = 1 + 1 = 3

Ik voel mij enorm gezegend dat ik andere vrouwen mag en kan helpen om hun binnenwereld te onderzoeken en dat ik hierbij zowel Human Design als De Tekentaal als tools kan inzetten. De Tekentaal is een prachtig middel om dat wat er onbewust in jou leeft zichtbaar en voelbaar te maken, zodat je het kunt benoemen. Heel goed ook om emoties te doorleven en om te helen. Human Design laat jou zien wie je ten diepste bent. In je zelfonderzoek zie je steeds weer opnieuw waar je bent afgedwaald maar ook de glimp van jouw potentieel, van wie je bent en kunt zijn. Dat geeft je richting en vertrouwen. Beide tools werken prachtig samen en versterken elkaar. Samen maakt 1 + 1 = 3!

 

Heelbeeld Coaching voor vrouwen. Van zoekend naar zelfbewust. Van hoofd naar hart. Van doen naar ZIJN. 

Als je dit blog waardevol vindt help me dan mee om dit te verspreiden door het te delen met andere vrouwen. Dat kan gemakkelijk via de knoppen onder de blogafbeelding bovenaan. Wordt lid en nodig andere vrouwen uit voor de WINDKRACHT-0-community op Facebook. Hier ga je er naar toe. Of volg me op Quodari, dat kan Hier.

Ook vind ik het altijd fijn als je een reactie achterlaat en jouw gedachten over dit onderwerp met me deelt.

Warme kleurengroet,

Karen van Deuren

Beeldend & Bewustzijn Coach & Mentor

 

Misschien vind je dit ook interessant:

WETEN WIE JE BENT: HUMAN DESIGN READING 

WORKSHOP: WIND MEE MET HD 

NIEUW: HUMAN DESIGN AURA SPRAYS 

Pin It on Pinterest