fbpx

Wat je géén aandacht geeft groeit

In de optimisme-trend waarin we leven maken we er het beste van. Blijven we positief. Kijken we naar de mogelijkheden, naar wat wel kan. Tenminste dat proberen we.

Dat lukt niet altijd even goed, weet ik uit eigen ervaring. Lang had ik een glimlach op mijn gezicht, was ik gezellig en maakte ik er het beste van terwijl ik van binnen doodsbang was. Bang voor mijn lijf, de ziekte, de wereld, de onveiligheid, de toekomst… Ik hoop dat je stil wilt staan bij wat er bij jou van binnen is. Misschien heb ook jij een masker van positiviteit en optimisme zoals ik dat had, maar is er diep van binnen iets heel anders.

Want als je alleen van buiten optimistisch bent, dan is er geen aandacht voor dat wat er van binnen is, wat dat dan ook is. Meestal is dat iets wat je niet wilt voelen, aankijken en doorleven. Te lastig. Te pijnlijk. Te donker. Je kunt dan nog zoveel positieve aandacht besteden aan iets, het zware in je groeit dan harder, juist omdat je daar géén aandacht aan geeft.

Dit is wat ik zie

Dat positiviteit en optimisme een houding zijn terwijl er van binnen gevoelsarmoede is.  Het is een vastklampen aan iets en iemand in de buitenwereld in de hoop staande te blijven in een wereld die op z’n kop staat. En ons aller wereld staat van tijd tot tijd op z’n kop, er gebeurt immers van alles in het leven.

Zonder donker geen licht

Al zou je dat nog zo graag willen.

Pas als je ook het donker durft te erkennen zal het licht verschijnen. Pas als dat wat je niet wilt zijn, niet wilt zien en niet wilt voelen er helemaal mag zijn, verliest het z’n greep op je. Onbewust beïnvloeden deze dingen namelijk je dagelijkse denken en doen.

Probleem of kans

Ik zie dit echt wel als ‘het probleem’ van deze tijd. Toch is het geen probleem; het is een kans!

Zoveel mensen die worstelen. Zoveel jongeren die in de knoop zitten. Zoveel kinderen die niet in deze maatschappij ‘passen’. Het oude normaal heeft zijn einddatum bereikt. Het is tijd voor een nieuw normaal, alleen laten we ons bewust zijn van welk normaal we willen met z’n allen!

Dit nieuwe normaal zal ons niet gelukkig maken als het gebaseerd is op het oude. Het mag echt NIEUW nieuw zijn. En daarvoor hebben we naar binnen te kijken, naar dat donker, naar al die gevoelens die daar nog zitten. Het is tijd voor een grote schoonmaak en voor erkenning van onze binnenwereld, voor onze gevoelswereld en om in te gaan zien dat dit een hele waardevolle innerlijke wereld is en ze ons iets te vertellen heeft. Dit als je kompas kan zijn in hoe te leven op een manier die goed voor jezelf, en tegelijkertijd voor elk mens, dier en de aarde.

Dan kunnen we positief en optimistisch zijn, maar is het geen masker. Dan ben je dit van binnen en van buiten. Dan leef je vanuit vertrouwen en overgave. Wat een mooie wereld is dat…..die NIEUWE nieuwe normale wereld.

Het NIEUWE nieuwe normaal

Ik weet het, want ik voel ‘m steeds meer.

Ik weet het, want ik maakte deze innerlijke reis al, en nog steeds.

Ik weet het, want hier lééf ik voor.

Ik weet het.

 

Weet jij het niet?

Je bent welkom bij mij.

Dan reizen we samen in het leven.

Dan ben jij weer welkom bij jezelf.

Dan ben jij van buiten én binnen HEEL, positief en optimistisch.

Dan zijn wij samen deel van dat NIEUWE nieuwe normaal.

 

Lots of Liefs,

Karen

Misschien vind je dit ook interessant:

WETEN WIE JE BENT: HUMAN DESIGN READING 

WORKSHOP: WIND MEE MET HD 

NIEUW: HUMAN DESIGN AURA SPRAYS 

FB-COMMUNITY: DE KUNST VAN BEWUST LEVEN

Pin It on Pinterest