fbpx

HET WINDKRACHT 0 MODEL

HET WINDRACHT 0 MODEL

Dit model beslaat alle gebieden die aandacht verdienen om een gezond en vervullend leven te leiden.

Uiteraard zijn wij mensen niet in zeven vakjes te vangen. We zijn één holistisch geheel. Het is lichaam, geest en ziel, wat ons tot een totaal wezen maakt. Er zit dan ook overlap in deze vakken; alles beïnvloed elkaar.

Zie dit WINDKRACHT 0 MODEL als een anker om  te reflecteren op deze verschillende aspecten van jou en van het leven. Het kan je helpen bij het maken van keuzes als je helderheid hebt over waar je nu staat en wat er voor jou belangrijk is.

Hieronder worden de zeven delen toegelicht.

'THE MEANING OF LIFE IS TO FIND YOUR GIFT. THE PURPOSE OF LIFE IS TO GIVE IT AWAY.

PABLO PICASSO

1. ZINGEVING

Als spiritueel wezen ben je hier met een reden. Het is hoe je van betekenis kunt zijn voor iemand, voor de wereld. Hoe kun je bijdragen, zodat dat jij hier helemaal vervuld en blij van wordt? Waar klopt jouw hart voor? Waar ga je van AAN? Wat geeft jou voldoening en wat vervult jou met liefde, warmte en compassie? Waarom ben jij hier eigenlijk op aarde? Wat kun jij betekenen? Wat is jouw potentie, die ontwikkeld en geleefd wil worden? Je verlangens kunnen hierin een wegwijzer zijn.

NOTHING LOOKS AS GOOD AS HEALTHY FEELS

BRON ONBEKEND

2. FYSIEK

Zonder lichaam zouden we er/hier niet zijn. Zouden we ons niet kunnen ontwikkelen en niet van betekenis kunnen zijn.

Hoe ga jij met je lijf om? Zorg je er goed voor door de juiste voeding en genoeg beweging? Hoe is het met je fysieke gezondheid en veerkracht?  Hoe goed verzorg je je lijf? Ben je er tevreden mee? Benader je het liefdevol? Mag alles wat je voelt er zijn?

SOMETIMES THE MOST PRODUCTIVE THING YOU CAN DO IS RELAX

MARK BLACK

3. HERSTEL

In hoeverre neem jij tijd en ruimte om te ontspannen en te rusten, zodat jouw lichaam en geest kunnen herstellen van alle inspanning en stress?

Mag jij van jezelf niksen, bankhangen, lummelen of luieren? Kun je daar aan toe geven? In hoeverre honoreer jij de behoeften die je lichaam en geest aangeven? Slaap je goed? Hoe is het doorgaans met je (diepe) ademhaling? Ben je wel eens stil? Mijmer of dagdroom je? Doe je aan meditatie, tekenmeditatie of neem je tijd om lekker te kleuren?

ZELFKENNIS IS HET BEGIN VAN ALLE WIJSHEID EN HET EINDE VAN DE MEESTE ILLUSIES

GERD DE LEY

4. ENERGIE

Alles is energie.

Als energetisch wezen wissel je energie uit met je omgeving, met de ander, met kansen, met situaties. Ben jij je bewust van hoe (jouw) energie werkt? In hoeverre ken jij jezelf echt? Wie je van nature, van oorsprong en ten diepste bent? Ben je je bewust van hoe jij gevormd bent door je omgeving, de maatschappij, door de cultuur waarin je leeft? In hoeverre pas je je aan? Ben je een pleaser? Is je vrouwelijke en mannelijke energie in balans? Hoe bewust ben je van jou als energetisch wezen?

DE WERELD IS WAT JIJ DENKT DAT DEZE IS

UPANISHAD 3000 V CHR

5. MENTAAL

In hoeverre ben jij je bewust van je gedachten, overtuigingen, meningen, oordelen en emoties? Ben je je bewust van de invloed die ze hebben op hoe jij je voelt en op jouw gedrag? In hoeverre herken je dat bij jezelf? Wat vind je van je mentale gezondheid en veerkracht? Ben je blij met je gedachten? Mogen al je gedachten en gevoelens er zijn, of bekritiseer en veroordeel je ze?

NOBODY CAN MAKE YOU HAPPY, UNTIL YOU'RE HAPPY WITH YOURSELF FIRST

BRON ONBEKEND

6. RELATIES

Hoe is het met de relaties in je leven? Met de liefdesrelatie(s), je vriendschappen, hoe is de relatie met familieleden? Hoe zijn jouw relaties over het algemeen? Zijn er veel moeilijkheden en gaat het stroef? Zijn je relaties liefdevol en harmonieus? Kun je vergeven?

In hoeverre ben jij je bewust van de spiegel die iemand anders je voor houdt? Doe je aan zelfreflectie als er iets in een relatie niet lekker gaat? Bijvoorbeeld als je iemand irritant vindt?

Voel je je rijk met alle mensen in je leven of verlang je naar meer of andersoortige contacten?

YOUR SACRED SPACE IS WHERE YOU CAN FIND YOURSELF OVER AND OVER AGAIN

JOSEPH CAMBELL

0. WINDKRACHT 0

Jouw centrum, jouw kern, jouw essentie.

Hier is stilte, rust, vrede….

Hier tune je uit het dagelijkse leven en stem je af op jezelf, op je innerlijke wijsheid en op dat wat groter is dan ons allemaal.

Kun je hier ZIJN?

HET WINDKRACHT 0 WEB-DIAGRAM

HET WINDKRACHT 0 WEB-DIAGRAM

Reflecteren is naar binnen kijken en opmerken wat daar is aan gedachten en gevoelens. Vandaar ook dat er veel vragen staan bij elk vak van dit model.

Want wáár sta jij nu, op elk gebied?

Print hier dit diagram uit en geef jezelf een cijfer wat aangeeft waar jij nu vindt/voelt dat je staat, per vak, per levensgebied. De nul geeft aan dat je nog heel wat kunt groeien op dit vlak. De vijf geeft aan dat het niet beter kan. Of kies een cijfer hier tussenin. Zet een duidelijke punt waar jij nu staat.

Heb je op alle zes de assen een punt gezet, dan teken je tussen alle punten een lijn. Nu heb je jouw web en zie je gelijk waar het eventueel uit balans is en welk gebied jouw aandacht nodig heeft.

Dit web-diagram is er om jezelf inzicht te geven.

Pin It on Pinterest