Over mij

Ik ben Karen van Deuren; fijn dat je deze pagina bezoekt!

Wie ik ben en wat ik geloof lees je hieronder; meer over mijn opleidingsachtergrond vind je hier.

Ik geloof dat

Jouw leven leuker en lichter kan zijn als jij je eigen creativiteit (her)ontdekt en omarmt.

 

Ik geloof ook dat

Jouw beeldende expressie een weerspiegeling is van wat er van binnen in je leeft. Dat wat je laat zien op papier of doek, naar buiten gebracht wil worden, als innerlijke noodzaak. Dat je ventileert wat je (onbewust) bezig houdt en  je daardoor beter voelt.

 

Ik geloof dat

Ook jij, je kunt uiten door het beeldend werken. Je jezelf daarmee (her)ontdekt, je beter leert relativeren,  je beter keuzes leert maken die bij jou passen, je meer zult genieten en het leven als rijker en plezieriger zult ervaren. Ik geloof dat beeldend werken je helpt om de lichtere en luchtigere kant van het leven op te zoeken.

 

Wat ik vaak hoor 

Is dat men zegt niet creatief te zijn en niet te kunnen tekenen. Men er niet aan begint omdat men van te voren al bang is voor teleurstelling en mislukking. Men hiermee eigen onzekerheden blijft voeden en zich afsluit voor kansen, mogelijkheden en ontwikkeling. Men zichzelf op slot zet in het ik-kan-het-niet-hokje.

 

En dat is jammer

Want beeldend werken is een super krachtige manier om uit je hoofd, oordelen, hokjes en vaste overtuigingen te komen. Een geweldige manier om de weg naar je gevoel, je hart, je vrijheid en je eigenheid te vinden.

 

Hoe zou jouw leven zijn als

Je zou leven vanuit zelfvertrouwen, vrijheid, lichtheid, plezier en positieve energie? Als je leeft vanuit een gezonde samenwerking tussen hoofd en hart?

 

Mijn verhaal

Door opvoeding, kwetsuren en overtuigingen maakte ik me lange tijd (onbewust) kleiner en minderwaardiger als anderen. En omdat dit mijn innerlijke overtuiging was, werd dit ook aan de buitenkant werkelijkheid.

 

Het op deze manier in het leven staan bracht me niet veel goeds; ik stond niet in mijn kracht, wist niet wie ik echt was en leefde zeker niet mijn leven ten volste. Ik had juist erg veel last van onverwerkte gebeurtenissen, van mijn negatieve overtuigingen, van mijn lijf wat me in de steek had gelaten en ik leefde vanuit angst, niet vanuit vertrouwen.

 

Na een zwangerschap vol spanningen, het Hellup-syndroom, keizersnee, vroeggeboorte van onze zoon, couveusekindje, schildklier en nierproblemen belandde ik in een zwaar dal. Fysiek helemaal op. Mentaal ook omdat ik niet om kon gaan met alles wat er was gebeurd. Ik ook moeite had met mijn zoon, die zo’n ander kind was als ik had verwacht en hele andere dingen nodig had die ik hem op dat moment kon geven.

 

Diep dal; er moest iets veranderen. Ik moest veranderen. Ik was mega angstig voor alles, voor mezelf, voor de toekomst van ons kind. Standje overleven, meer wat het niet.

 

Dit dieptepunt was er blijkbaar voor nodig om me ‘toevallig’ in contact te brengen met het intuïtieve tekenen. Een vriendin nam me een keertje mee als gast. Ik had nog nooit getekend op die manier. Met drie kleurpotloden moest ik kleuren in de cirkel. Een uur lang.

 

Het kleuren vond ik meteen heerlijk; ik werd er van binnen rustig van en kon me daar meteen aan overgeven. Na ruim een half uur ontstond er op mijn papier een sfeer en vorm die me meteen bij het grootste pijnpunt van mijn leven bracht; de zwangerschap en vroeggeboorte van mijn zoon……

 

Hoe was het mogelijk dat dit op mijn papier verscheen?

 

Die middag, dit intuïtieve tekenen, wat het begin van mijn herstel en een nieuwe koers in mijn leven. Een ontdekkingsreis naar wat er binnen in mij leefde begon. Aandacht voor pijn, verdriet, boosheid, onmacht, schaamte, schuld en en wat er al niet meer in mij vast zat. Ik doorliep de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen tot coach beeldend en tekentherapeut. Keerde daar mezelf binnenste buiten.

 

Ontdekte ik dat ik het meeste plezier en voldoening haal uit het doen, creëren, maken, bezig zijn, mezelf uiten en anderen met mijn enthousiasme besmetten. Ik hou ervan om de lichte kant van de creativitiet op te zoeken. het ontdekken, uitproberen, spelen, het plezier, genieten en leren van nieuwe dingen.

 

Ik hoop dat jij net zoveel plezier en ontspanning zult vinden bij Heelbeeld. Je gedachten kunt verzetten, je ervaringen en ideeën wilt delen met elkaar, al beeldend je grenzen opzoekt en jezelf uitdaagt.

 

Nu

Geniet ik van het leven met mijn lieve man en zoon (inmiddels al 20!) waar het heel goed mee gaat en waar ik super trots op ben!

Beteken ik graag iets voor een ander.

Koester ik waardevolle vriendschappen.

Lees ik graag een spannend boek.

Hou ik van fietsen (liefst langs het IJsselmeer) en drink dan onderweg gezellig een kop koffie.

Zoek ik regelmatig de stilte en ruimte voor mezelf op.

En hou ik van humor.

 

 

Wil jij ook meer creativiteit in jouw leven?

Je bent van harte welkom. Een berichtje sturen mag altijd, via info@praktijkheelbeeld.nl