fbpx

DE KUNST VAN MANDALA TEKENEN

Gun het jezelf om ook eens niets te moeten. Maar te mogen ontdekken. Ontdek je eigen kleuren, vormen en beweging. Ontdek wat je gedachten zijn als je zo bezig bent. Ontdek dat je meer bent dan deze gedachten of oordelen. Ontdek dat je niets hoeft te presteren maar gewoon mag ontspannen en zijn.

Mandala tekenen is een manier om je bewust van jezelf te worden. Om vrijer te worden. Door het tekenen en kleuren kom je innerlijk in beweging.

Mandala Tekenen is:

Een pas op de plaats.

Bijtanken.

Opladen.

Delen.

Inspiratie.

Een kleine beurt voor je innerlijke (levens)kunstenaar 😉

Kom ontspannen met papier en kleurpotlood. Laat je inspireren zodat je met hernieuwde energie weer naar huis gaat.

Warme kleurengroet,

Karen

THEMA: GEWOON DOEN!

Het thema deze avond is GEWOON DOEN.

Om niet te blijven hangen in je hoofd, in twijfels en in verwachtingen, kun je het beste gewoon maar beginnen.

Ik zeg altijd:”Kun je schrijven, dan kun je tekenen.”

Het is maar net welke defenitie het kunnen tekenen voor jou heeft. Dat heeft alles te maken met verwachtingen die je hebt zoals dat het mooi moet worden, het moet kloppen en met het vergelijken wat een ander maakt.

En als je dit verhaal over verwachtingen herkent wat betreft het tekenen, dan herken je dit vast ook als iets wat op andere gebieden in jouw leven tot uiting komt.

De cirkel, die de mandala is, bied je een veilige ruimte om jezelf opnieuw uit te vinden. Om je eigen verwachtingen en beperkende gedachten op te merken en een stap daarbuiten zetten. Het stretchen van je comfortzone, daar gaat het deze avond om.

Je stelt jezelf open voor wat er dan ook maar verschijnt in (en om) jouw cirkel. Je oefent jezelf steeds weer in het vriendelijk bekijken wat je doet op papier, ook als dat heel anders is als je had gewild.

Het is DE KUNST VAN gewoon doen en ervaren.

WAT IS MANDALA TEKENEN

Mandala tekenen is niets anders als bezig zijn met kleur, lijn en vorm, in de cirkel.

Door, al tekenend zelf vorm te geven aan de cirkel, wordt er als het ware vorm gegeven aan het eigen leven of een aspect daarvan. Hierdoor kan de mandala je een spiegel voor houden. Ook het proces van ontstaan kan iets in je teweeg brengen.

Tijdens het Mandala tekenen gaat het zelden om het maken van een mooie tekening. Als dit de uitkomst is, is dat mooi mee genomen. Het gaat meer om de beleving tijdens het tekenen en kleuren, het onderzoeken, het voelen van wat wil ik. Het is, bewust of onbewust, een heen en weer gaan van je papier naar je binnenwereld. 

Op kunt op heel veel manieren mandala’s tekenen. Het gaat er bij Heelbeeld om dat je dit juist op je hele eigen wijze doet.

Zie deze workshop als een ontspannende ontdekkingsreis naar hoe jij kleur en vorm geeft op papier, waarvoor je geen ervaring nodig hebt. Het gaat niet om mooi of lelijk en is niet prestatiegericht.

PRAKTISCH

  • Datum: maandag: 27/1/2020
  • We beginnen om 19.30 uur.
  • We eindigen om 21.30 uur.
  • Locatie: De Hartelijke Huiskamer (Hier meer info)
  • Neem je eigen tekenspullen en kleurpotloden mee.
  • Heb je deze nog niet en ook geen ervaring? Laat me dat hier weten, dan zorg ik dat er materialen voor je aanwezig zijn.
  • Voor thee, koffie en tussendoortjes wordt gezorgd.
  • Jouw investering voor deze avond is € 27.50.

KAREN VAN DEUREN

Ik ben tekentaaldeskundige en expert beeldend werken. In mijn praktijk HEELBEELD maak ik werk van ontspanning, bewustwording en zelfbeeld.

Bij Heelbeeld begeleid ik vrouwen die vast lopen in hun persoonlijke ontwikkeling omdat ze altijd gericht zijn op de ander waardoor ze zichzelf in meer of mindere mate zijn kwijt geraakt. Ik help ze door ze te laten onderzoeken wat er werkelijk van binnen allemaal aan de hand is. Door ze te laten tekenen, kleuren, schilderen, collages te laten maken of door te boetseren worden ze hun eigen detective wat betreft het speuren naar gedachten, overtuigingen, gevoelens, aannames, blinde vlekken en pijnpunten.

 

Pin It on Pinterest