fbpx

DE KUNST VAN MANDALA TEKENEN

Gun het jezelf om ook eens niets te moeten. Maar te mogen ontdekken. Ontdek je eigen kleuren, vormen en beweging. Ontdek wat je gedachten zijn als je zo bezig bent. Ontdek dat je meer bent dan deze gedachten of oordelen. Ontdek dat je niets hoeft te presteren maar gewoon mag ontspannen en zijn.

Mandala tekenen is een manier om je bewust van jezelf te worden. Om vrijer te worden. Door het tekenen en kleuren kom je innerlijk in beweging.

Mandala Tekenen is:

Een pas op de plaats.

Bijtanken.

Opladen.

Delen.

Inspiratie.

Een kleine beurt voor je innerlijke (levens)kunstenaar ūüėČ

Kom ontspannen met papier en kleurpotlood. Laat je inspireren zodat je met hernieuwde energie weer naar huis gaat.

Warme kleurengroet,

Karen

THEMA: HET EERSTE CHAKRA

Het thema deze avond is HET EERSTE CHAKRA.

Het woord chakra staat voor energiecentrum of levenskrachtgevende levenswielen, die zich in ons lichaam bevinden. Ze zijn niet fysiek maar als energie in ons aanwezig. Zo vormen ze een verbinding tussen het waarnemmbare en onzichtbare. Tussen het lichamelijke en energetische. Met als doel ons totale gezondheid en potentieel in balans te brengen en houden.

Hoewel de zeven basischakra’s niet zichtbaar zijn, zijn ze elk¬† verbonden met bepaalde levensgebieden, kleuren, getallen en energie. En hier kunnen we gebruik van maken als we een chakra willen tekenen.

Deze workshop staat het eerste chakra centraal. Ook wel het basis- of wortelchakra genoemd. Dit heeft te maken met er zijn, met twee voeten op de grond, aarden, met een stevige basis en is heel fysiek en aards gericht. Het heeft te maken met de basale levensbehoeften zoals veiligheid, eten, voortplanting, je verbinding met de natuur en het innemen van je plek.

Tijdens het tekenen en kleuren maken we gebruik van het getal 4 en de kleur rood, die beide bij dit chakra horen. De stabiliteit van de vier (denk aan een vierkant) en de trillen van rood (bloed, levensenergie, -kracht). In mindere mate gebruik je de kleur groen.

Stabiliteit vertaalt zich ook in het werken met liniaal en passer waardoor een een geometrisch, harmonisch en stabiel beeld ontstaat.

Dit chakra is ook een vorm van mandala tekenen omdat het uitgangspunt en de opbouw bestaat uit cirkels.

Ben je gevorderd in het (mandala)tekenen en kleuren en wil je deze workshop volgen? Dan kun je een extra uitdaging zoeken in het werken op gekleurd (rood) papier.

WAT IS MANDALA TEKENEN

Mandala tekenen is niets anders als bezig zijn met kleur, lijn en vorm, in de cirkel.

Door, al tekenend zelf vorm te geven aan de cirkel, wordt er als het ware vorm gegeven aan het eigen leven of een aspect daarvan. Hierdoor kan de mandala je een spiegel voor houden. Ook het proces van ontstaan kan iets in je teweeg brengen.

Tijdens het Mandala tekenen gaat het zelden om het maken van een mooie tekening. Als dit de uitkomst is, is dat mooi mee genomen. Het gaat meer om de beleving tijdens het tekenen en kleuren, het onderzoeken, het voelen van wat wil ik. Het is, bewust of onbewust, een heen en weer gaan van je papier naar je binnenwereld. 

Op kunt op heel veel manieren mandala’s tekenen. Het gaat er bij Heelbeeld om dat je dit juist op je hele eigen wijze doet.

Zie deze workshop als een ontspannende ontdekkingsreis naar hoe jij kleur en vorm geeft op papier, waarvoor je geen ervaring nodig hebt. Het gaat niet om mooi of lelijk en is niet prestatiegericht.

PRAKTISCH

  • Datum: maandag: 02/031/2020
  • We beginnen om 19.30 uur.
  • We eindigen om 21.30 uur.
  • Locatie: Heelbeeld
  • Neem je eigen tekenspullen en kleurpotloden (alle rood- en groentinten) mee.
  • Heb je deze nog niet en ook geen ervaring? Laat me dat hier¬†weten, dan zorg ik dat er materialen voor je aanwezig zijn.
  • Je ontvangt een naslagwerk met info over dit chakra en hoe je dit tekent.
  • Voor thee, koffie en tussendoortjes wordt gezorgd.
  • Jouw investering voor deze avond is ‚ā¨ 27.50.

KAREN VAN DEUREN

Ik ben tekentaaldeskundige en expert tekenmeditatie. In mijn praktijk HEELBEELD werk ik met vrouwen en gebruik ik creativiteit als tool tot ontspanning, bewustwording en persoonlijke omntwikkeling.

Pin It on Pinterest