fbpx

DE KUNST VAN MANDALA TEKENEN

Gun het jezelf om ook eens niets te moeten. Maar te mogen ontdekken. Ontdek je eigen kleuren, vormen en beweging. Ontdek wat je gedachten zijn als je zo bezig bent. Ontdek dat je meer bent dan deze gedachten of oordelen. Ontdek dat je niets hoeft te presteren maar gewoon mag ontspannen en zijn.

Mandala tekenen is een manier om je bewust van jezelf te worden. Om vrijer te worden. Door het tekenen en kleuren kom je innerlijk in beweging.

Mandala Tekenen is:

Een pas op de plaats.

Bijtanken.

Opladen.

Delen.

Inspiratie.

Een kleine beurt voor je innerlijke (levens)kunstenaar ūüėČ

Kom ontspannen met papier en fineliners. Laat je inspireren zodat je met hernieuwde energie weer naar huis gaat.

Warme kleurengroet,

Karen

THEMA: ZENTANGLE & ZENDALA

Het thema deze avond is ZENTANGLE & ZENDALA.

Zentangle is het tekenen van patroontjes met zwarte finliner. Zendala is hetzelfde maar dan in de vorm van een mandala.

Ben je wel eens aan het krabbelen tijdens een telefoongesprek of vergdadering? Dat noemen we droedelen. Ook dat kun je in een mandal doen.

Eenvoudig getekende bollen, strepen, vakjes, golven, boogjes en zo meer, geven al snel een interessant beeld als je het tekent in een cirkel. Dat komt door de kracht van herhaling.

Deze kracht van herhaling zorgt voor rust in je tekening en in je gevoel. Ook het tekenen zonder kleur geeft rust aan je gevoelswereld.

Zentangle tekenen vraagt concentratie en focus. Je bent, al tekenend, heel er in het nu omdat het aandacht vraagt voor elke streep die je zet, steeds weer opnieuw. 

Het is de kunst om hier de rust in te vinden. Om je over te geven aan het zetten van die ene streek….en dan de volgende.¬†

Zentangle tekenen kijkt ook niet vooruit. Het ontstaat beetje bij beetje. Je bent niet bezig met het eindresultaat. Je gaat steeds verder met wat er op dat moment is.

Dit is een mooie manier om ook mee te nemen naar je leven van alledag. In het nu zijn, verwachtingen loslaten en  anticiperen op wat er gebeurt. Je komt het op papier allemaal tegen en daar is het veilig om te oefenen.

Laat je verrassen door het eindresultaat, dat je van te voren niet had kunnen bedenken!

WAT IS MANDALA TEKENEN

Mandala tekenen is niets anders als bezig zijn met kleur, lijn en vorm, in de cirkel.

Door, al tekenend zelf vorm te geven aan de cirkel, wordt er als het ware vorm gegeven aan het eigen leven of een aspect daarvan. Hierdoor kan de mandala je een spiegel voor houden. Ook het proces van ontstaan kan iets in je teweeg brengen.

Tijdens het Mandala tekenen gaat het zelden om het maken van een mooie tekening. Als dit de uitkomst is, is dat mooi mee genomen. Het gaat meer om de beleving tijdens het tekenen en kleuren, het onderzoeken, het voelen van wat wil ik. Het is, bewust of onbewust, een heen en weer gaan van je papier naar je binnenwereld. 

Op kunt op heel veel manieren mandala’s tekenen. Het gaat er bij Heelbeeld om dat je dit juist op je hele eigen wijze doet.

Zie deze workshop als een ontspannende ontdekkingsreis naar hoe jij kleur en vorm geeft op papier, waarvoor je geen ervaring nodig hebt. Het gaat niet om mooi of lelijk en is niet prestatiegericht.

PRAKTISCH

  • Datum: maandag: 30/031/2020
  • We beginnen om 19.30 uur.
  • We eindigen om 21.30 uur.
  • Locatie: Bij Heelbeeld.
  • Neem je eigen tekenspullen en zwarte fineliners mee.
  • Heb je deze nog niet en ook geen ervaring? Laat me dat hier¬†weten, dan zorg ik dat er materialen voor je aanwezig zijn.
  • Voor thee, koffie en tussendoortjes wordt gezorgd.
  • Jouw investering voor deze avond is ‚ā¨ 27.50.

KAREN VAN DEUREN

Ik ben tekentaaldeskundige en expert tekenmeditatie. In mijn praktijk HEELBEELD werk ik met vrouwen en gebruik ik creativiteit als tool tot ontspanning, bewustwording en persoonlijke omntwikkeling.

 

Pin It on Pinterest