fbpx

DE KUNST VAN MANDALA TEKENEN

Gun het jezelf om ook eens niets te moeten of presteren. Maar te mogen ontdekken. Ontdek je eigen kleuren, vormen en beweging. Ontdek wat je gedachten zijn als je zo bezig bent. Ontdek dat je meer bent dan deze gedachten of oordelen. Ontdek dat je niets hoeft te presteren maar gewoon mag ontspannen en zijn.

Mandala tekenen is een manier om je bewust van jezelf te worden. Om vrijer te worden. Door het tekenen en kleuren kom je innerlijk in beweging.

Mandala Tekenen is:

Een pas op de plaats.

Bijtanken.

Opladen.

Delen.

Inspiratie.

Een kleine beurt voor je innerlijke (levens)kunstenaar ūüėČ

Kom ontspannen op papier. Laat je inspireren zodat je met hernieuwde energie en ge√Įnspireerd weer naar huis gaat.

Warme kleurengroet,

Karen

THEMA: KLEURRIJKE ZENDALA’S

Deze avond teken je een kleurrijke zendala op zwart of gekleur papier. 

Zentangle is het tekenen van patroontjes met, in dit geval, gelpennen. Een zendala is zentangle in de vorm van een mandala.

Eenvoudig getekende bollen, strepen, vakjes, golven, boogjes en zo meer, geven al snel een interessant beeld als je het tekent in een cirkel. Dat komt door de kracht van herhaling.

Deze kracht van herhaling zorgt voor rust in je tekening en in je gevoel. Ook het tekenen zonder kleur geeft rust aan je gevoelswereld.

Zentangle tekenen vraagt concentratie en focus. Je bent, al tekenend, heel er in het nu omdat het aandacht vraagt voor elke streep die je zet, steeds weer opnieuw.

Het is de kunst om hier de rust in te vinden. Om je over te geven aan het zetten van die ene streek….en dan de volgende.

Zentangle tekenen kijkt ook niet vooruit. Het ontstaat beetje bij beetje. Je bent niet bezig met het eindresultaat. Je gaat steeds verder met wat er op dat moment is.

Dit is een mooie manier om ook mee te nemen naar je leven van alledag. In het nu zijn, verwachtingen loslaten en  anticiperen op wat er gebeurt. Je komt het op papier allemaal tegen en daar is het veilig om te oefenen.

Laat je verrassen door het eindresultaat, dat je van te voren niet had kunnen bedenken!

WAT IS MANDALA/ZENDALA TEKENEN

Mandala tekenen is niets anders als bezig zijn met kleur, lijn en vorm, in de cirkel.

Tijdens het Mandala tekenen gaat het zelden om het maken van een mooie tekening. Als dit de uitkomst is, is dat mooi mee genomen. Het gaat meer om de beleving tijdens het tekenen en kleuren, het onderzoeken, het voelen van wat wil ik. Het is, bewust of onbewust, een heen en weer gaan van je papier naar je binnenwereld.

De manier waarop je deze keer een zendala gaat tekenen, nodigt je uit om verwachtingen los te laten en heel erg in het NU-moment te zijn. Bij elk streepje dat je tekent, telkens weer. Kijk je aan het eind van de avond terug naar het totaal van wat je hebt getekend, dan is dat al snel indrukwekkend te noemen. Terwijl je niet gaat tekenen met de verwachting om een indrukwekkende tekening te maken!

Op kunt op heel veel manieren mandala’s tekenen. Het gaat er bij Heelbeeld om dat je dit juist op je hele eigen wijze doet.

PRAKTISCH

  • Datum: maandag: 20/04/2020
  • We beginnen om 19.30 uur.
  • We eindigen om 21.30 uur.
  • Locatie: Bij Heelbeeld. (Deze workshop kun je ook online volgen; hier ga je er naar toe)
  • Neem je eigen tekenspullen en gelpennen mee.
  • Heb je deze nog niet en ook geen ervaring? Laat me dat hier¬†weten, dan zorg ik dat er materialen voor je aanwezig zijn.
  • Voor thee, koffie en tussendoortjes wordt gezorgd.
  • Jouw investering voor deze avond is ‚ā¨ 27.50.

KAREN VAN DEUREN

Ik ben tekentaaldeskundige en expert tekenmeditatie. In mijn praktijk HEELBEELD werk ik met vrouwen en gebruik ik creativiteit als tool tot ontspanning, bewustwording en persoonlijke omntwikkeling.

 

Pin It on Pinterest