fbpx

Deze cursus Rust en Reflectie met Tekenmeditatie helpt je:

Wanneer je veel te druk bent dan goed voor je is.

Als je ontspanning en innerlijke rust wilt ervaren.

Als je het gevoel hebt dat je geleefd wordt, door alles wat er in en om je gebeurt.

Wanneer je moeite hebt om bij jezelf blijven.

Als je teveel alles rationaliseert en beredeneert; kortom altijd maar in je hoofd zit.

Je (nog) meer wilt leven vanuit je innerlijk weten.

Als jij je niet meer langer wilt voegen naar de verwachtingen van anderen, maar je eigen dromen en behoeften wilt leren kennen en volgen.

Wanneer jij jezelf niet langer klein en onbelangrijk wilt maken, maar voortaan jezelf op waarde wilt schatten.

Je ruimte wilt maken voor rust en (zelf)reflectie.

ZET JEZELF EN JOUW WELZIJN OP NUMMER 1.

Dan is deze online cursus

Rust en Reflectie met Tekenmeditatie

iets voor jou!

 

 

Gun jezelf om, al tekenend, je rustmomenten te pakken.

 

Waarom momenten van RUST belangrijk zijn:

 

Omdat je, vaak ongemerkt,  de hele dag AAN staat. Je bent bezig met iets doen of je bent druk bezig in je hoofd. Ook als je alert en oplettend bent, je steeds afstemt op je omgeving en daarop reageert, staat je AANknop op maximaal.

Zet je deze knop UIT en neem je daarmee RUST, dan geef je je brein en je lijf de kans om te herstellen van alle indrukken die je opdoet, van alle informatie die je opneemt en van het werk wat je verzet. Je geeft jezelf hiermee gelegenheid om je energie weer op te laden.

Met RUST geef je jezelf een cadeau, namelijk hele goede zorg voor jezelf.

Omdat je, als je RUST toe laat, gaat vertragen kun je van binnen stil worden.

Neem je RUST dan stap je uit de ratrace en kom je los van waar je mee bezig bent of waar je hoofd vol van is. Van een afstandje kijk je altijd op een andere manier naar wat er gaande is. Wat je helderheid of inzicht in de situatie geeft.

RUST brengt je weer bij jezelf waardoor je, vanuit RUST, weet hoe je wilt omgaan met wat zich voor doet. Vanuit RUST kun je reageren vanuit je eigen innerlijke motivatie en niet vanuit wat (je denkt dat) er van je wordt verwacht.

Omdat je, door RUST te creëren, ruimte  maakt voor je innerlijke stem om zich te laten horen.

Met RUST creëer je de voorwaarden om weer bij je gevoel te kunnen komen. Met RUST kom je meer in contact met jezelf. Met je dromen en verlangens maar ook met je blokkades.

RUST is een voorwaarde om echt naar binnen te kunnen kijken om je meer bewust te worden van jezelf. Om een HEEL BEELD van je zelf te krijgen.

Waarom tekenmeditatie jou goed doet:

Het méést MAGIC aan tekenmeditatie is dat de tekening die ontstaat een spiegel is voor jezelf. Dit is het (zelf)REFLECTIE  gedeelte van de training. Want tekenen doe je met je  fijne motoriek. Laat deze nu direct in contact staan met jouw onderbewustzijn!

Dus al tekenend maak jij informatie uit dit onderbewustzijn zichtbaar in je tekening. Hierdoor kan je het ook gaan voelen, begrijpen en kun je er woorden aan geven. Dit hoeft niet trouwens. Iets diep van binnen gevoeld hebben vergeet je niet meer. En soms kun je de juiste woorden gewoonweg niet vinden en dat is helemaal prima. Zeker als analyseren, beredeneren en willen berijpen (dus een drukte in je koppie) jouw valkuil is.

Tekenmeditatie werkt van buiten naar binnen (het doen van de tekenmeditatie) én daarna van binnen naar buiten. Je brengt dan naar buiten wat je hebt ervaren of ingezien. Dat kan in woorden maar ook door iets te doen of juist te laten.

Je werkt met kleur! Kleur trekt je aandacht naar binnen. Kleur is de taal van het gevoel, waar jij je steeds meer bewust van wordt.

Tekenmeditatie zorgt er enerzijds voor dat jij steeds  gemakkelijker gaat herkennen wat er in jou is aan gedachten en gevoelens. Het lijntje naar binnen wordt steeds weer aangesproken en dit wordt een tweede natuur.

Anderzijds kun je, door de tekenmeditatie te doen, in zo’n flow of soort van trance komen dat je even helemlaal niets opmerkt. En dat is heerlijk. Op een onbewust niveau heeft de tekenmeditatie en het werken met kleuren z’n werk evengoed gedaan.

Door tekenmeditatie te beoefenen leer je steeds beter om in elke situatie bij jezelf te blijven. Of je merkt sneller op dat je niet met jezelf in verbinding bent. Je kunt je gedrag of keuze dan hierop afstemmen.

Nog even over kleur; je uiten in kleuren is gewoon super lekker! Zeker als je het druk hebt of vermoeid bent. Ook als je het lastig vindt om je gevoel te laten spreken of om hier contact mee te maken, is kleuren goed voor je. Neem dan je tijd voor de tekenmeditatie en kleur er lekker lang in door. Zo geef je jezelf de tijd om te zakken uit je hoofd en naar je gevoel.

Bij tekenmeditatie hoef je niet stil te zitten op een matje of kussen. Dit is bijzonder fijn als je geen optimale relatie hebt met een meditatiekussen (zoals ik ;-)) Tekenmeditatie doe je gewoon aan je tafel of bureau.

Regelmatig wordt, tijdens of na de tekenmeditatie, je lichaam erbij betrokken. Aandacht en focus op je lichaam waardoor je beleving en wat je opmerkt bij jezelf beter beklijft.

Voor dit lichaamswerk hoef je niets te kunnen. Je doet dit op een manier zoals die met jouw lichaam mogelijk is.

Het lichaamswerk zal je goed doen want het haalt je nóg meer uit je hoofd en in je lijf! En dat is belangrijk want jouw lichaam geeft alles aan. Je grenzen, weerstand, energieslurpers en energieboosters, verlangens, gemis en nog veel meer.

Bovendien is je lichaam altijd in het nu. Het is je hoofd wat terug blikt en al bij overmorgen is, niet je lijf.

RUST & REFLECTIE MET TEKENMEDITATIE

DEELNEMERS OVER DEZE CURSUS

SUSANNE

“Ik besloot de R & R training te volgen omdat ik mezelf beter wilde leren kennen.  Waar sta ik nu eigenlijk in het leven, was een vraag die me bezig hield. Ook wilde ik niet meer zóveel nadenken.  Maar ook trok R & R me aan omdat ik diep van binnen eigenlijk meer vanuit mezelf wil leven. 

In deze training zocht ik hulp om mezelf naar buiten toe neer te zetten als wie ik werkelijk ben.

R & R brengt me rust in mijn hoofd en in mijn hele zelf. Ook in mijn lijf. Het lichaamswerk vind ik geweldig! Mijn hoofd dicteert me dat ik dit en dat moet doen en zorgt voor veel ruis, maar zakkend naar mijn lichaam ervaar ik dat mijn lijf alles al weet. Ook wie ik werkelijk ben. Ik hoef het alleen nog maar te zijn. Dit brengt me steeds weer bij mezelf.

Karen is een eerlijke en heldere spiegel en een luisterend oor in de community(s) op Facebook. Ze stelt rake vragen. Ik kan merken dat ze de tekenmeditaties en de thema’s die hierbij omhoog (kunnen) komen, ook zelf heeft doorleefd en doorvoeld.”

YVONNE

“Bij mij was het intuitief tekenen, wat ik een fijne manier vind om mezelf te uiten, nogal op de achtergrond geraakt. Het leek me dan ook leuk om dit juist samen met anderen weer op te pakken. Ook wilde ik weer gemakkelijker contact leren maken met mijn gevoel.

Toch kon ik van te voren niet bedenken wat deze R & R training met me zou doen. Ik liet me eigenlijk verrassen en begon er met een open mind aan.

Ik vind de tekenmeditaties verdieping brengen en heel fijn om mee bezig te zijn.

Iets vanuit gevoel op papier zetten gaat me steeds makkelijker af. En wat ik opmerk in mezelf tijdens de tekenmeditaties beklijft beter. Dat komt echt door het tekenen en kleuren.

De community(s) op Facebook ervaar ik als heel prettig. Het maakt me bewust van het feit dat we allemaal zo onze uitdagingen hebben in het leven. Dat maakt me ook dankbaar voor  wat ik nu kan en heb. En het brengt me het besef hoe belangrijk het is om steeds bij mezelf te blijven en dat ik alle antwoorden in mezelf kan vinden en niet buiten me.”

 

LOUISE

“Ik heb in mijn leven veel meegemaakt.  Van de sporen die dit achter heeft gelaten, zowel mentaal als fysiek, heb ik dagelijks last. Ik heb veel fysieke klachten die me beperken, ook wat energie betreft.

De R & R training sprak me aan omdat ik Karen al langer volg. Ik sta ervoor open om mijn blokkades en pijn onder ogen te zien. Ik ben er nog steeds en ik geloof dat er voor mij en mijn lijf nog verbetering mogelijk is.

Het pad (van meditatie, tekenmeditatie, rust en zelfreflectie) waarop ik me begeef brengt me de nodige inzichten waar het gaat om het weer leren durven VOELEN, perfectionisme loslaten, faalangst en niet verwerkte angsten onder ogen te zien.”

(Meer reacties lees je HIER…)

Ik ben Karen van Deuren.

Onder de naam Heelbeeld werk ik al ruim 10 jaar met het tekenen als tool tot bewustwording en ontspanning.

Wat ik jou van harte gun is dat je toekomt aan jezelf. Je regelmatig los maakt van de hectiek van het leven. Dat je je bewust wordt van je automatische piloot; dat wat je altijd en als vanzelf denkt en doet.

Zodat je groeit in zelfbewustzijn, zelfkennis en zelfvertrouwen. Zodat jij, met al je waardevolle kwaliteiten, helemaal tot je recht komt. Als mens, in relaties en in je werk.

Wat niet alleen een positieve invloed heeft op jou, maar op alle lieve mensen om je heen!

Laten we samen jouw wereld een beetje mooier en vrediger kleuren, te beginnen bij je binnenwereld.

‘Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt.’ (C. G Jung)

Graag tot gauw!

Kleurrijke groet,

Karen

Pin It on Pinterest