Online training

Rust & Reflectie

met

Tekenmeditatie

Wil jij niet meer druk en doenerig zijn, maar juist ontspanning en innerlijke rust ervaren?

 

Wil jij niet meer geleefd worden door alles wat er in en om je gebeurt, maar goed bij jezelf blijven?

 

Wil jij niet meer alles rationaliseren en beredeneren, maar leven vanuit je innerlijk weten?

 

Wil jij je niet meer voegen naar de verwachtingen van anderen, maar je eigen dromen en wensen leven.

 

Wil jij jezelf niet meer klein en onbelangrijk maken, maar voor jezelf op waarde schatten?

 

Wil jij ruimte maken voor rust en reflectie?

Dan is dit wat je zoekt!

Deze online training:

Rust & Reflectie met Tekenmeditatie.

Waarom zijn rustmomenten zo belangrijk!

Omdat je de hele dag AAN staat, alert bent, bezig bent. Tijdens rust geef je je brein en je lijf de kans om te herstellen van alle indrukken en van het werk wat je verzet.

Om te vertragen en stil te worden van binnen. Je stapt uit de ratrace en komt los van waar je mee bezig bent of waar je hoofd vol van is. Van een afstandje kijk je altijd op een andere manier ergens naar. Wat je helderheid of inzicht in een situatie kan geven.

Door rust te creëren geef je ruimte aan datgene wat op dit moment om aandacht vraagt in jezelf. En geef je het gelegenheid om zich te laten zien, horen of voelen.

Waarom tekenmeditatie?

Je hoeft niet stil te blijven zitten op een matje of kussen. Geen lichamelijk ongemak. Je zit gewoon aan je tafel of bureau en bent in beweging op het papier.

Je werkt met kleur! Kleur trekt je aandacht naar binnen. Kleur is de taal van het gevoel, waar jij je nu steeds meer van bewust gaat worden.

Tekenen hoort tot de fijne motoriek, en laat deze nu direct in contact staan met jouw onderbewustzijn! Tekenend maak je informatie uit dit onderbewustzijn weer zichtbaar, voelbaar, begrijpbaar en benoembaar.

Deze online (zelf)training Rust & Reflectie met Tekenmeditatie

Leert je om stil worden en de kalmte in jezelf hervinden. Om weer in contact te komen met jezelf en je intuïtie, is het nodig dat het rustig is in jou. Zo geef je jouw intuïtie ruimte om zich te roeren en kun je ook horen wat ze kenbaar wil maken.

Leert je hoe jij je aandacht naar binnen kunt brengen, om op te merken welke gedachten, oordelen en overtuigingen er in jou zijn. Tezamen is dit jouw (onbewuste) mindset waarmee je in het leven staat. Door rustmomenten te nemen wordt je jezelf hier bewust van. Bewustwording is een belangrijke stap maar meer zelfkennis.

Leert jou om met een neutrale houding, op te merken wat er NU in jou is. Dit te aanvaarden zonder nu iets te willen veranderen. Door meteen iets te willen veranderen, ga je weg van wat er nu is. Je leert juist om het te laten zijn. Er naar toe te gaan met je aandacht om zo op te merken wat er ècht in jou aanwezig is en wat dit werkelijk met je doet.

Dit krijg je allemaal!

Ik ben Karen van Deuren.
Onder de naam Heelbeeld werk ik al ruim 10 jaar met het tekenen als tool tot bewustwording en ontspanning.
Wat ik jou van harte gun is dat je toekomt aan jezelf. Je regelmatig los maakt van de hectiek van het leven. Dat je je bewust wordt van je automatische piloot; dat wat je altijd en als vanzelf denkt en doet.
Om zo te groeien in zelfbewustzijn, zelfkennis en zelfvertrouwen. Zodat jij, met al je waardevolle kwaliteiten, helemaal tot je recht komt. Als mens, in relaties en in je werk. Wat niet alleen een positieve invloed heeft op jou, maar op alle lieve mensen om je heen!
Laten we samen jouw wereld een beetje mooier en vrediger kleuren, te beginnen bij je binnenwereld.
“Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt.’ (C. G Jung)
Graag tot gauw!
Kleurrijke groet,
Karen