fbpx

TEKEN JE VRIJ KLEUR JE BLIJ

Een online teken- & kleurcursus

 

Wil je rust vinden in je hoofd en lichaam?

Wil je wel mediteren maar ben je geen stilzitter?

Wil jij graag jezelf kunnen zijn?

Wil je tijd en ruimte voor jezelf?

Wil jij meer zelfvertrouwen?

Wil jij je creatieve kant (her)ontdekken?

Wil jij handvatten zodat je weet hoe je kunt beginnen?

Wil jij geïnspireerd en gemotiveerd worden?

Vond jij vroeger het tekenen leuk en wil je dat weer terugvinden in jezelf?

Deze twee zinnen hoor ik het vaakst:

‘Ik kan niet tekenen’ en ‘Ik ben niet creatief’.

Behoor jij ook tot de groep die dit zou zeggen?

Onzin!

Ook jij bent wel degelijk creatief en kan echt tekenen.

Je (h)erkent het alleen nog niet in jezelf.

Ik zeg altijd; Kun je schrijven dan kun je ook tekenen!’

Het is de definitie die je aan het woord tekenen geeft die je beperkt.

Het is je innerlijke criticus die jou saboteert in het uiten en genieten van jouw creativiteit.

Zonde!

In deze online cursus ga je jouw definitie van ‘tekenen’ en ‘creativiteit’ loslaten, bijstellen en vooral een heel stuk breder maken.

Hiermee geef je jezelf ruimte en vrijheid en gaat er een wereld voor je open.

Een wereld die uitnodigt om te komen tot je eigen en unieke vorm van creatieve expressie.

Dit is leuk, leerzaam, inspirerend en motiverend.

Echte (kwali)tijd voor jezelf dus!

Bovendien haalt het beeldend bezig zijn je uit je hoofd waardoor de dagelijkse beslommeringen naar de achtergrond verdwijnen. De tijd vliegt, op een fijne manier.

Gun jezelf deze creatieve time out.

Dit krijg je:

6 Inspirerende lessen om tot tekenen en kleuren te komen.

Elke twee weken toegang tot een nieuwe les.

Deze cursus bestaat uit de volgende lessen:

〉 Les 1 Kolam Tekenen

Les 2 Beweging, Stroming & Groei

Les 3 Vorm & Fantasie

Les 4 Kleurtechniek

Les 5 Kriebel & Krabbel

Les 6 Linten & Lussen

Afwisselend; losjes uit de hand tekenen maar ook passen/meten/spiegelen.

Kleurtechniek; hoe breng je diepte in je tekening, hoe maak je dat iets ruimtelijk oogt.

Vormtekenen; spreekt je fantasie grenzeloos aan, humor, speels en ontdekkend!

Duidelijke uitleg in tekst en beeld (afbeeldingen en video).

Voorbeelden in kleur. 2 á 3 tekenopdrachten per les.

Toegang tot een groep op Facebook om je tekeningen en ervaringen te delen, elkaar te inspireren en je vragen te stellen. 

Rust in je hoofd, ontspanning, tijd voor jezelf.

Ontwikkeling; zowel creatief als mentaal.

Door het ene te doen krijg je vanzelf een idee voor iets anders.

Zo inspireer je a.h.w. jezelf, wordt je nieuwsgierig en wil je steeds meer uitproberen.

Het papier is geduldig en veilig om iets nieuws te proberen. Je grenzen te verleggen. Dit zorgt er ook voor dat je mentaal flexibeler kunt worden. Er komt beweging in je denken. Vaste patronen krijgen ruimte om te veranderen. (Dit is een korte cursus  en geen wondermiddel. Maar tekenen, kleuren, beeldend werken heeft deze ‘bijwerking’). Uiting geven aan jezelf in beeld. Express yourself!

Zelfreflectie.

Plezier!

Veel tekeninspiratie kun je uitstekend met kinderen van alle leeftijden doen. Vertaal het naar hun niveau!

Je kunt alle lessen downloaden en hebt zes maanden toegang tot de hele cursus.

 

 

Wat deelnemers zeggen over TEKEN JE VRIJ!

Marinka zegt: Soms was het genieten van het proces en het resultaat, soms ging ik met gepaste tegenzin met een opdracht aan de slag. Teken is zo een spiegel voor mezelf. Fijn dat ik aangemoedigd werd om tijd te nemen voor tekenen en kleuren.

Ingrid zegt: Ontzettend leuk om te doen en iedere keer weer een verrassing wat we maken moesten. Heel stimulerend om het tekenen weer op te pakken. Zeker voor herhaling vatbaar. Karen, bedankt voor de mooie opdrachten.

Jos zegt: Heerlijk om in mijn eigen tempo, alleen op mijn atelier de uitdaging aan te gaan. Geweldig dat je er zoveel energie en enthousiasme insteekt. Zeker je betrokkenheid, alsof ik privelessen volg. Superbedankt Karen!!

Dinie zegt: Een uitdaging om aan de challenges mee te doen. En een poging om vrijer te worden. Niets moet alles mag, kan. Dat is al een overweging waard! Ik ben eerder tevreden, de lat hoeft niet zo hoog te liggen.,ik zag het als een leerproces…,dank je wel Karen.

Eleonor zegt: Door veel nare familieomstandigheden achter elkaar heb ik helaas nog niet alle opdrachten kunnen doen. Wel heb ik alle opdrachten bekeken en stuk voor stuk ziet het er heel erg goed en verzorgd uit. Het is heel erg divers en van alle opdrachten leer je weer iets nieuws. De opdrachten , die ik al wel heb kunnen doen, hebben mij rust gebracht en heb ik met veel plezier aan gewerkt. Ik kan zelf niet tekenen, maar door de goede uitleg is van elke opdracht iets leuks te maken. Hopelijk komt er nog eens een vervolg op. Ik kan het in ieder geval iedereen aanraden.

Ria zegt: Door het tekenen en (in)kleuren kom ik in een prettige rust en voel me na gedaan werk vreugdevol. Ik zou me verheugen wanneer Karen aan deze online cursus een vervolg geeft in het komend najaar, ik doe dan graag weer mee. Online betekent voor mij, dat ik de mogelijkheid heb om überhaupt deel te nemen aan Karen´s cursus/workshop gezien de afstand. De online cursus wordt helder en duidelijk door Karen gepresenteerd en kan een ieder volgen met of zonder tekenervaring en met of zonder veel teken- en kleurmaterialen.

En ik, Karen, vertel je in deze video  nóg meer over deze cursus.

Dit ben ik

Ik ben Karen van Deuren van Heelbeeld.

Ik ben moeder en echtgenote.

Creativiteit is super belangrijk in mijn leven.

Het geeft ontspanning, inzicht en zet aan tot persoonlijke groei.

Hier help ik je graag bij. 

Door jou heerlijke tijd voor jezelf te laten nemen door het tekenen en kleuren, het schilderen en collages maken.

Ik hoop je dan ook te inspireren met deze online cursus!

 

Pin It on Pinterest